Aprilie pe scurt

Aprilie fu prima luna petrecuta in Malta, în care nu am lucrat nici măcar o zi. Corona times, yeah. Suntem într-un soi de șomaj tehnic, nu se știe pana cand sau dacă vom avea job-ul înapoi. Totul depinde de aeroport, șefii spun ceva despre Septembrie…dar…nu e nimic clar. Tot ce mi-am propus de la bun început a fost sa nu mă agit degeaba sau să-mi caut acum un alt job, pentru ca oricum șansele sa găsești ceva cat de cat ok în perioada asta, sunt undeva spre zero. In schimb am ales sa respir, să-mi fac de lucru prin casa si sa fac cam tot ce mi-am dorit eu în trecut, dar n-am apucat din lipsa de timp liber.

Asa ca bagai o curatenie d-aia gen Marie Kondo, cu hainele în varf de pat și spus bye bye la alea care „don’t bring me joy” 🙂 După ce ca aveam eu cateva, acum chiar am rămas cu mai nimic. Însă e fain frumos în camera mea, toate-s la locul lor și tare-mi place.

Am pus și silicon în bucătărie, eu cu manutele astea doua, iar în perioada următoare am în plan sa produc niște ciment de la vecinu și sa repar balconul. Acolo am ajuns 🙂

Am văzut cea mai tare serie ever, Vis-a-Vis pe Netflix, care deși nu era deloc genul meu de film, m-a prins intr-un mare fel.

De Paste nu știu ce m-a apucat, dar am vrut sa fac cozonac, așa ca Teo mi-a dat o rețetă si-am facut amandoua cozonac. Asta fu rezultatul la mine.

Acum rad, pe moment m-au apucat toți dracii posibili de pe pamant. Pană la urma am avut cozonac, pentru că la Teo coca a crescut așa de mult incat i-a și rămas iar restul a ajuns la mine in cuptor si s-a transformat într-un mini cozonac. Ta dammmm

După aceasta intamplare Teo a zis ca gata, nu mai sheruim retete, asa ca i-am dus ei niste fasole si carnati si am primit in schimb rezultatul de-a gata. Așa ca am avut și fasole cu carnati si ceapa…care fu waw, Deci waw. Am primit si paine home made, d-aia făcută la masina de paine de la Tina și niște salată de boeuf de la Rita, asa ca usurel trecu si Pastele asta.

În rest…fac mișcare zilnic cam cate o ora, și chiar mă gandesc sa ajung la doua ore, dacă mă plimb cate o ora seara, dupa cina 🙂 Am făcut plin de Vitamina D și încerc sa stau zilnic macar o ora pe terasa la soare. Habar n-am cum sa explic, dar parcă ajuta …la psihic mai ales. Plus nitica meditație- că uite în sfarsit am timp, și ceva yoga așa ca pentru incepatori. Am mai si citit dar putinel.
Ieri am fost sa ne luăm măști reutilizabile din bumbac, pentru ca de luni, nu mai ai voie in magazine sau bus fără ele. Și tot de luni se vor deschide și toate magazinele, doar barurile și restaurantele raman inchise. Nu sunt eu shopping addict, da’ o tura prin magazine parca as da.

Cumva am reușit sa fac cam tot ce mi-am propus pentru luna asta, curatenia am facut-o (inca mai am un pic, ce-i drept), miscare am facut, tot ce nu prea mi-a ieșit e partea cu slabitul și cu cheltuielile. În sensul ca n-am mai dat jos iar la cheltuieli am sărit nițel peste buget. De fapt, problema nu e ca am sărit peste buget, ci ca pur și simplu am uitat ca sunt cheltuielile extra în afara de mancare. Welcome to the adult life, Gabriela!

Ce vreau pentru luna Mai? Pai cum m-am laudat, sa-mi iasa plimbarea de seară măcar de 5 ori pe saptamana, sa o țin tot așa cu exercițiile, meditatia si yoga, ca pare sa-mi aduca niste liniste printre neuroni. Și daca as vedea 75 de kilograme pe cantar la final de luna, ar fi un vis. Sper sa tina astia in continuare treaba cu social distancing, ca mie-mi place asa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s